Recepten > Ciorba
Ciorba is zure soep. De bekendste vorm is met balletjes, ciorba de perisoare.
Ingredienten
- 1 wortel
- 1 bosje peterselie
- 1/2 selderijknol
- 1 ui
- 1 paprika
- 150 gram mager varkensgehakt
- 1 eetlepel rijst
- 1 ei
- 1-2 tomaten
- maggi kruidenbouillon (vloeibaar)
- 1/4 liter zuurkoolnat of sap van 2 citroenen
- 3 eetlepels olie
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Het gehakt vermengen met de rijst en het ei, zou en peper toevoegen.
- Vleesballetjes hiervan draaien.
- De wortel, de peterselie, de ui en de selderijknol fijnsnijden en in de olie glazig laten worden, dus niet te lang bakken.
- Een liter water opzetten en de groentemix met olie toevoegen.
- Het geheel 30 minuten gaat laten koken. Voeg dan de vleesballetjes, de gesneden paprika en de tomaten toe. Laat het nog 30 minuten koken.
- Nu pas het zuurkoolnat of het citroensap toevoegen en even laten meewarmen. Zout en maggi kruidenbouillon naar smaak toevoegen.
- Serveren met Spaanse pepers of met room.