Campings

Home > Campings in Roemenie

Het is officieel verboden buiten de campings te kamperen of in een (kampeer)auto of caravan te overnachten. Hoewel de Roemenen dit verbod massaal negeren kunt u als buitenlander beter dit voorbeeld niet volgen.

Roemenië telt ca. 100 campings, hoofdzakelijk langs de kust, in de Karpaten en rond toeristische trekpleisters. Bij de meeste campings worden kleine houten huisjes met bed verhuurd.

De volgende campings kunt u online boeken:

  • Campings in Roemenie via Suncamp.nl

Roemenen verstaan onder een toeristencamping (Popasuri Turistice) lang niet altijd wat wij ons daarbij voorstellen. Vaak zouden wij dit een huisjespark noemen. De kwaliteit van met name het sanitair op de meeste campings is matig tot slecht. Daarnaast zijn de omstandigheden op de camping primitiever dan je bijvoorbeeld hier in Nederland of België zou verwachten. Stel je daar van tevoren op in. Dat voorkomt teleurstellingen. Het water is vaak niet geschikt om te drinken. We raden u aan het water te koken voor gebruik en flessenwater te drinken. De betere campings hebben goed sanitair. Campings in (westers) privé-beheer zijn van betere kwaliteit maar dit zijn er erg (nog) weinig.

Zorg bij het plannen van een reis dat er tijd overblijft om een andere camping te kunnen bereiken, mocht de accommodatie niet voldoen, of zelfs onvindbaar blijken te zijn. De campings worden zelden van tevoren aangegeven maar worden ook zomaar opgeheven.

Onder de noemer camping wordt in Roemenië ook vaak een huisjespark of een pension verstaan. Zelfs in de officiële brochure van het Roemeens verkeersbureau wordt daar geen onderscheid in gemaakt.

Bij het rijden over de kleine wegen in wat afgelegen gebieden, en op campings met gras op hellend terrein, kunnen in regenperiodes sneeuwkettingen goed van pas komen.

3 gedachten over “Campings

    1. delfosse Luc

      Waar vind ik (op internet) de beste informatie over campings in Roemenië? Ik ben er nog nooit geweest.
      IK ben 75 jaar en reis met mobilhome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *