Baile Felix

Băile Felix is een thermaal kuuroord in de buurt van Sânmartin in de provincie Bihor , Transsylvanië. Băile Felix ligt in een heuvelachtig gebied met berken en eikenbossen, 8 km ten zuiden van de gemeente Oradea en 22 km ten zuidoosten van Borş (grensovergang naar Hongarije ).

Baile Felix  (Hongaars : Félixfürdő) is ​​gesticht in de 18e eeuw en is momenteel het grootste kuuroord van Roemenië, het hele jaar geopend.

Het resort wordt gevoed door minerale bronnen met heetwater (20-48 ° C). Het water is zeer rijk aan sporenelementen, en wordt aangevuld met sapropelische modder. Deze natuurlijke combinatie is nuttig gebleken bij het verminderen van de gevolgen van reuma en sommige verlammingen, evenals gynaecologische aandoeningen en zenuwaandoeningen.

De faciliteiten van de het resort biedt behandeling van reuma en neurologische en gynaecologische ziekten. De moderne medische basis beschikt over verschillende faciliteiten voor procedures met elektrotherapie, hydrotherapie, aerosols, massage, paraffine en andere waterbehandelingen.