Chislaz

Plaatsen > Chişlaz

Chislaz is de plaats bij uitstek om u over te geven aan “Het Grote Nietsdoen”. Dit is de beste plaats voor eten, drinken, in het water hangen, proberen te slapen, ’s nachts wakker worden en opnieuw beginnen.

Men betaald de entree van het openluchtzwembad en als men wil kan men een huisje huren of een tent opslaan om op het terrein te overnachten. De prijzen hier zijn helemaal nog niet toeristisch zodanig dat een huisje hier zelfs door een Roemeen gehuurd kan worden.

Het zwembad is puur natuur. Het water dat men gebruikt om het bad te vullen is afkomstig van een thermale bron, de temperatuur van het water gaat van aangenaam warm tot heet als men er te weinig koud water bij vermengt.

Als U hier echt wil doen en laten wat u zelf wil kunt U het best niet in het weekeinde komen. Tijdens de weekends is het er wel wat drukker daar alle schoolkinderen dan echt niet meer thuis te houden zijn, en er toch hier en daar wat (Roemeense) toeristen de weg naar hier hebben gevonden. Chislaz is te bereiken vanaf de weg Oradea – Cluj door noordwaarts af te draaien in de buurt van Alesd. Reeds van hier uit is het dorpje aangegeven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *