Cisnadie

Plaatsen > Cisnadie

Cisnadie  ligt in het departement Sibiu. Cisnadie was in vroeger dagen een belangrijk centrum voor wolhandel. Nog altijd is er een deken-fabriek die bezocht kan worden.

De Saksische kerk werd oorspronkelijk als een Romaans gebouw in de 12de eeuw gebouwd. In 1462, werd Dracula verslagen door de Ottomanen. Hij vluchtte en vond een toevluchtsoord in Cisnadie. Direct daarna werd de kerk in de 15e eeuw verbouwd in haar huidige Gotische vorm. Tijdens die verbouwing kreeg de kerk een verdedigingswerk met torens en een slotgracht. Nog altijd wordt de kerk omringd door een dubbele muur. De middeleeuwse muur huisvest tegenwoordig enkele winkeltjes. Nog altijd kuntU enkele Romaanse vensters vinden die uit het oorspronkelijk gebouw dateren. De kerk heeft drie kerkzalen die door metselwerkpijlers worden gescheiden. De kerk is inmiddels prachtig gerestaureerd.

Even ten zuiden van Cisnadie, werden in de 20e eeuw godsdienstige voorwerpen met grote artistieke waarde gevonden. De voorwerpen waren door Transylvanische kunstenaars gemaakt. Direct na de ontdekking zijn de voorwerpen naar het Museum Brukenthal in Sibiu over gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *