Padisgebergte

Plaatsen > Padisgebergte

Om de natuur te beschermen mag men in het Padisgebergte niet zomaar vrij kamperen. La Grajduri is een van de verschillende verplichte kampeerplaatsen. De plaats is met de auto vrij gemakkelijk te bereiken. Het is eigenlijk meer een grote wei. De voorzieningen zijn van een zeer primitieve aard: vuilbakken zijn wel aanwezig maar meestal propvol, WC’s zijn er ooit wel geweest maar nu staat de deur naast het hokje in plaats van in de deuropening. De voordelen zijn dan wel dat men hier vuur mag maken, hout is in meer dan voldoende mate aanwezig daar men hier vlak naast een bos kampeert, en er stroomt een rivier met zuiver water door het terrein.

Heel het Padisgebergte loopt vol met wandelroutes maar voor diegenen die niet heel de dag met een rugzak willen rondtrekken is dit een ideale uitvalsbasis, het is centraal gelegen en Cetatile Ponorului en Ghetarul Focul Viu (beiden zeer interessante plaatsen) zijn van hier uit snel bereikbaar. Wat kamperen betreft is het terrein soms wel druk bezet, maar men vindt altijd nog wel een plaatsje.

Wanneer men het terrein binnen rijdt staat er een prijzenbord maar toen ik er was was er niemand te vinden dus mag men veronderstellen dat het bord ouder is dan u en ik tezamen en dat men nu gratis kan kamperen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *