Risnov

Plaatsen > Risnov

Het beeld van Risnov (door de Saksen Rosenau genoemd) wordt door de burcht bepaald. De grote burcht is op een rots juist boven het dorp gelegen. In de burcht staan er een 30tal huizen waar de families van het dorp woonden tijdens lange belegeringen. Er is zelfs een 146 meter diepe waterput. Deze zou in de rotsen gehakt zijn door  2 gevangen Turken. Sinds een paar jaar wordt de ganse burcht gerestaureerd en er is nu een cafetaria, er zijn winkeltjes en een museum.

De oorspronkelijke (houten) burcht werd gebouwd door de Teutoonse ridder orde om het land te beschermen tegen de invallende volkeren uit het oosten.  De oudste delen van de middeleeuwse burcht zijn in het begin van de 14 de eeuw gebouwd. Het is en enorm grote burcht en in de middeleeuwen kon het ganse dorp er zijn toevlucht nemen. De burcht raakte in verval maar wordt sinds een paar jaar prachtig gerestaureerd.

Gebouwd door de Teutoonse ridders en verder uitgebreid door de bewoners van Rosenthal of Risnov. Er is een klein stadje gebouwd binnenin de burchtmuren. De burcht wordt prachtig gerestaureerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *