Sighisoara

Plaatsen > Sighisoara

De stad Sighisoara is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Het grootste gedeelte van de stadsversterking staat nog overeind. Er is de mooie kloktoren, de studenten trap, de berg kerk en het geboortehuis van Vlad Dracula.

Sighisoara wordt ook wel ‘de parel van de Tîrnave’ genoemd. Dit middeleeuwse vestingstadje leeft voornamelijk van het toerisme.

Aan het centrale pleintje ligt het geboortehuis van Dracula, een in Venetiaanse stijl gebouwd huis en de gotische Kloosterkerk. Het gele huis is het geboortehuis van Dracula. Je kunt er o.a. gebakken hersenen en zure maagsoep eten….

In de klokkentoren is het historisch museum gevestigd, waar je een mooie maquette en een uurwerk kunt bekijken. Ook een prachtig uitzicht over de stad.

Vanaf het pleintje kunt u omhoog naar de Bergkerk en de Bergschool. Het beste gaat u via de 400 jaar oude houten trap omhoog en via het steile straatje ernaast weer omlaag, zodat u dan ook nog wat stadsmuren en stadstorens ziet. Naast de houten trap is de pastorie van de Kloosterkerk.

Als u de heuvel via andere straatjes weer afgaat kom je bij een rivier. Tegenover de rivier ziet u de Orthodoxe kerk, die wel een bezoekje waard is. In Strada Horea Teculescu in de benedenstad vindt u een internetcafé en een discotheek. Ook heeft de benedenstad een aardig winkelcentrum met een goede boekhandel.

Goede restaurants zijn (nog) schaars in Sighisoara. In de benedenstad vind je restaurant Perla, een pizzeria en hotel Steaua; bij de houten trap in het oude centrum is een klein café.

Bezienswaardigheden

  • De klokkentoren
  • Het geboortehuis van Dracula
  • De 17de eeuwse houten trap
  • De kloosterkerk
  • De kerk op de heuvel (Biserica din Deal)
  • Het lyceum op de heuvel
  • De stadsmuren, poorten en torens

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *