Voedselactie voor Roemenië bij Bedumse supermarkten

BEDUM De organisatie RO.NL houdt een inzamelingsactie voor minderbedeelden in Roemenië. In Bedum wordt begin maart bij verschillende supermarkten voedsel ingezameld bij het winkelend publiek.

Bij de ALDI staan ze op donderdag 9 maart , bij de PLUS op vrijdag 10 maart en bij de JUMBO op zaterdag 11 maart. “We rekenen er een beetje op dat u ook mee doet met wat te geven en we hopen op een vol pakket voor ieder gezin in Ceuas in Roemenië”, aldus de organisatie.

RO.NL uit Bedum is een organisatie die al 25 jaar zich inzet om mensen in Roemenië het wat beter te laten hebben. De laatste jaren zijn dat vooral de ouderen en de Roma`s geworden. RO.NL geeft een 100 % garantie dat alle goederen en geld besteed worden aan de mensen in Roemenië. Het RO-team bestaat uit vrijwilligers. Als er gereisd wordt naar Roemenië, bijvoorbeeld voor projecten , dan betalen de reizigers hun eigen reis- verblijfskosten .

Ben Grit uit Bedum en Johan van der Veen uit Baflo gaan 20 maart opnieuw naar Roemenië met de vrachtwagen en ook naar Ceuas om de ingezamelde levensmiddelenpakketten af te geven. In dit zigeunerdorp, aan een doodlopende weg , wonen 116 Roma gezinnen. Ook gaan Ben en Johan, in overleg met de mensen in Ceuas, kijken naar wat er meer nodig is. Naast Ceuas hebben Ben en Johan nog 15 losadressen in Roemenië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *