Avrig

Plaatsen > Avrig

Avrig is een stad in het district Sibiu in het midden van het land. Avrig heeft ruim 16.000 inwoners.

Avrig ligt op de linkeroever van de rivier de Olt (bij de monding van de rivier Avrig), dicht bij de Făgăraş Bergen, op ongeveer 26 km van Sibiu op de weg naar Brasov.

Vanuit Avrig kunt u vele wandelroutes door het westelijke deel van de bergen maken. Avrig is ook het overgangspunt tot een aantal bergdorpen: Cabana Poiana Neamţului, Cabana Bârcaciu en Cabana Ghiocelul.

De belangrijkste toeristische attractie in de stad is het Brukenthal zomerpaleis gebouwd in 1771, een barokke zomer residentie van Baron Samuel von Brukenthal, de gouverneur van Transsylvanië. Het U-vormige gebouw is opgestrokken in de typische architectuur van de barokke paleizen van het Habsburgse Rijk. Toen baron Brukenthal’s hier nog leefde was de belangrijkste zaal versierd met muurschilderingen, er waren doopr hem schilderijen en prenten verzameld over het paleis. Momenteel is in het paleis een sanatorium gehuisvest.

Ook de twee oude kerken van Avrig zijn noemenswaardig: de evangelische kerk, gebouwd in de 13de eeuw en versterkt in de 16e eeuw en de orthodoxe kerk, gebouwd in de 18de eeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *