Cheile Turzii

Plaatsen > Cheile Turzii

Cheile Turzii, de kloof van Turda, is een natuurlijke scheur in de bergen. Door de kloof stroomt de rivier Pârâu Hasdate. Aan de zuidelijke kant van de kloof vindt u de Cabana Cheile Turzii waar men eventueel kan overnachten voor een langere verkenning van de omgeving.

Een goede wandeling van een dikke twee uur, over bruggetjes en smalle rotswegen en langs enkele grotten, is de wandeling door de kloof gevolgd door een wandeling over de oostelijke zijde van de kloof om uiteindelijk weer aan de Cabana uit te komen. Deze wandeling is gemerkt zoals vele andere die de kloof passeren. Voor de echte trekkers onder ons is het nuttig te weten dat deze plek het middelpunt vormt van vele meerdaagse wandelroutes. Men kan van hieruit doortrekken naar de steden Turda of Cluj, of naar de Cabana Buru of Cabana Baisoara.

De Cabana Cheile Turzii bevindt zich zoals eerder gezegd aan de zuidzijde van de kloof, dit is trouwens de best toegankelijke zijde. Men kan de kloof evenwel benaderen langs de noordzijde via het dorpje Petresti de Jos.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *