Meschendorf

Plaatsen > Meschendorf

Het Roemeense platteland is ongeëvenaard mooi. Een goed voorbeeld daarvan is het Saksische Meschendorf, temidden van de groene heuvels van Transsilvanië, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Wel is er veel armoede.

Toch kan ik deze omgeving aanbevelen. De rust, de plattelandsfeer, de eenvoud en de natuur spreken Nederlanders zeker aan. Overnachtingsmogelijkheden zijn er weinig, maar het wegrestaurant ‘Tranzit’ in Mihai Viteazul is goed genoeg. Weliswaar spreekt niemand hier iets buiten de deur, maar de sfeer is goed en het eten is prima.

Trek voor deze streek wel een paar dagen uit, want de afstanden zijn in tijd omgerekend enorm. De laatste 8 km naar Meschendorf, komend vanaf Mihai Viteazul, lijken eindeloos te duren. Maar dat heeft ook wel wat…

Bezienswaardig in de omgeving zijn: de kerkburchten van Meschendorf, Viscri (mooiste van Roemenië), Bunesti, Crit, Saschiz en Cloasterf (bij elke genoemde moet je wel bij de koster aankloppen voor de sleutel); de heuvels rondom Meschendorf (niet te bereiken met de auto, dus paard en wagen is aan te bevelen); de ‘Duivelskloof’; de middeleeuwse stad Sighisoara is ook niet ver weg.

Bovendien worden er van tijd tot tijd markten gehouden in de grotere en beter bereikbare plaatsen. Kortom: er is genoeg te zien en te doen in de omgeving van Meschendorf.

Bezienswaardigheden

  • De weerkerken van Meschendorf, Viscri, Bunesti, Crit en Cloasterf
  • De bossen en velden rondom Meschendorf
  • De Duivelskloof
  • De middeleeuwse stad Sighisoara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *