Bran

Plaatsen > Bran

Bran is een dorp waar je als toerist niet om heen kunt. Dit mooi gelegen plaatsje staat in alle reisgeidsen prominent vermeld. Bran is bovenal bekend door het best bezochte kasteel van het land. Het kasteel is een paar jaar geleden nog grondig gerestaureerd.

Van dit kasteel, gebouwd in 1377, wordt gezegd dat Dracula er jaren gewoond heeft. Zeker is het niet en historici vermoeden dat Dracula er hooguit een paar dagen gevangen heeft gezeten. Waarschijnlijk is dit gerucht gewoon de wereld in gebracht om toeristen te lokken, net als bij het kasteel bij de Borgopas. Maar echt griezelig is het kasteel ook niet. Het is zelfs een beetje romantisch.

Naast het kasteel zijn een openluchtmuseum en een toeristenmarkt.

In de omgeving van Bran vind je naast wat kerkburchten ook nog de grote stad: Brasov. Deze middeleeuwse stad is zeker een bezoek waard. In Risnov vind je een ruïne van een burcht.

Bran wordt omgeven door het Piatra Craiului gebergte. Veertien kilometers van Bran vind je bij het dorpje Fundata, een van de hoogste gelegen dorpen van Roemenië, de Bran pas.

Bezienswaardigheden

  • Het kasteel van Bran
  • De burcht van Risnov
  • De middeleeuwse stad Brasov
  • Het Piatra Craiului gebergte
  • De Bran pas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *