Stranden langs de zwarte zee

Wanneer u op zoek bent naar een rustige zee en een breed strand, dan is de Zwarte-Zeekust van Roemenie de plaats waar U naartoe moet gaan.

Stranden, die zich uitstrekken van Mangalia tot Mamaia, zijn bezaaid met fijne resorts en hotels, en ontelbare sport- en amusementsfaciliteiten. U zult niets tekort komen. Door de brede, vlakke en langzaam aflopende zandstranden en de kalme zee, is deze kust erg geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. Typerend voor de Roemeense kust is verder de aanwezigheid van strandmeren, de zogenaamde Laculs.

De belangrijkste badplaatsen van Roemenië zijn gecentreerd rond fijne zandstranden en omvatten Mamaia, Eforie, Neptun, Jupiter, Venus, Saturnus en Mangalia.

De kust van de Zwarte Zee staat al lang bekend om behandelingen van arthritische, reumatische, inwendige en zenuwaandoeningen. Eforie Nord en Mangalia Spas zijn gespecialiseerd in modderbaden (de modder is afkomstig uit de zoute meren van het omliggende gebied) en in wereldberoemde “Gerovital” en “Aslavital” verjongingsbehandelingen.

Vanuit de Zwarte-Zeekust is het ook mogelijk verschillende uitstapjes te maken. Vakantiegangers aan de Zwarte Zeekust van Roemenië kunnen deelnemen aan georganiseerde tochten van de kust naar een aantal locaties in het land, waaronder de Donaudelta, de geschilderde kloosters van Bucovina, de hoofdstad van het land, Boekarest of het nabijgelegen Bulgarije, Griekenland en Turkije.

Overblijfselen van de oude Griekse cultuur in de 7e eeuw, BC, toen zeelieden handelskolonies langs de kust vestigden, worden nog steeds ontdekt.