Eforie Nord

Plaatsen > Eforie Nord

Eforie is gelegen 14 km ten zuiden van Constanta. Alom bekend is de polikliniek van Eforie-Noord met de Balnéo- en gerovitalbehandelingen. Het kuuroord Efosan in Eforie-Noord op 50 m van de Zwarte Zee is dé kuurplaats voor mensen die lijden aan psoriasis.

Eforie Nord is beroemd om z’n heilzame zwarte, sapropelische modder. Eforie Nord is populair vanwege de mineralen uit die modder van het Techirghiol-meer, die in verschillende baden en behandelingen worden gebruikt. Het water van het Techirghiolmeer is sterk hypertonisch en bevat een concentratie van ongeveer 80 gr mineraalzouten per liter. Het dankt daaraan dan ook haar therapeutische krachten. Vooral chloor, magnesium en diverse sulfaten zijn in het water aanwezig. Deze laatste leggen door het baden een zoutkorst op de huid van de patiënt wat een aantal biologische effecten teweegbrengt.

Het water van de Zwarte Zee heeft een concentratie van 15,5 gr mineraalzouten per liter en vormt dan ook de basis van de thalassotherapie. Er zijn geen gevaarlijke planten of vissen in het water aanwezig. De gemiddelde watertemperatuur bedraagt 20 ° Celsius in de zomer en – 0,9 ° C in de winter.

Eerst een half uurtje zonnen en je lichaam gewoon maken aan het klimaat. Daarna ga je naar de modderbak en je wrijft je volledig, helemaal en overal in met modder. De eerste keer is dit zeker geen fijn gevoel, en de geur is ook al niet zo aangenaam. De modder laat je dan verder op je lichaam drogen. Dan ga je in het zoute Techirgiolmeer, daar blijf je ongeveer 1 uur in liggen tot de modder volledig verwijderd is. Je kan dan nog een uurtje zonnen of luieren en niet vergeten regelmatig terug de pekel in te gaan. Eén modderbehandeling per dag is voldoende, mensen met hartklachten mogen deze modderbaden niet doen.

Uitgebreide kuurmogelijkheden, charmant decor met goed onderhouden stranden, meren van Belona en Téchirgiol, overvloedige plantengroei en een zacht steppenklimaat dankzij de invloed van het zeeklimaat.
Eforie is… strand, rustige groene omgeving, restaurants, maar vooral thermale inrichtingen.

Het Techirghiol-meer ligt 2 meter onder zeeniveau. Vroeger was dit een rivieruitloper, nu is het een meer met een zoutgehalte dat vier keer zo hoog is als van de zee.

Eforie Nord is erg druk. Het strand ligt onder een 30 meter hoge klip. Het water van de Zwarte Zee heeft een concentratie van 15,5 gr mineraalzouten per liter en vormt dan ook de basis van de thalassotherapie die hier gegeven wordt. Er zijn geen gevaarlijke planten of vissen in het water aanwezig. De gemiddelde watertemperatuur bedraagt 20 ° Celsius in de zomer en – 0,9 ° C in de winter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *