Suceava

Plaatsen > Suceava

Suceava is de hoofdstad van de Provincie Suceava, Bukovina, Roemenië. De stad ligt in noordoostelijk Roemenië.

Ooit was Suceava de hoofdstad van Moldavië (van 1388 tot 1565).

De laatste jaren is Suceava sneller gaan groeien,maar toch blijft het een kleine, sombere stad.

De toeristen komen hier voornamelijk vanwege het Museum van Geschiedenis, Hanul Domnesc, Cetatea de Scaun (vesting), Muzeul Satului, Planetarium, het Museum van Natuurwetenschappen en, in de buurt van de stad, een paar kloosters, meren, bos en het bloemenreservaat van Bosanci bezoeken. Het Bucovina History Museum toont middeleeuws pantser, munten, wapens, gereedschappen en oude documenten. Bezoek deze archeologische en historische pareltjes voordat je naar het beschilderde kloostergedeelte gaat.

De Kerk van Heilige George’s van Suceava is één van de zeven Geschilderde kerken van noordelijk Moldavië die is opgenomen op de Lijst van de werelderfgoederen van de Unesco.

De stad heeft een aantal opmerkelijke eigen bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Joriskerk, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het Etnografisch Museum van Bucovina , met zijn waardevolle collectie volkskostuums en traditionele voorwerpen, en de belangrijkste toeristische plaats van Suceava, de overblijfselen van het prinselijk hof.

Andere bezienswaardigheden in Suceava zijn de Mirauti-kerk uit de 14e eeuw , het Zamca-klooster en het Bucovina Village Museum, gewijd aan houtbewerking, etnografie, geschiedenis en volkskunst uit de regio.

de Mirauti-kerk ( Biserica Mirauti )
De oudste kerk in Suceava, de Mirauti-kerk, werd gesticht door Petru I Musat in 1375. Tot 1522 diende het als de Moldavische kroningskerk. Het was hier waar Stephen de Grote in 1457 tot Prins van Moldavië werd gekroond nadat hij de zegen van de bisschop had ontvangen. De kerk werd gerestaureerd tussen 1898 en 1901, met behoud van het oorspronkelijke ontwerp. Adres: Str. Mirautilor 17

Suceava is een uitstekend startpunt voor uitstapjes naar de vele historische, culturele en natuurlijke attracties voor reizigers in de regio Bucovina. Suceava is ook de toegangspoort tot een bezoek aan de Painted Monastery of Bucovina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *