Constanta

Plaatsen > Constanta 

Constanta is een stad in Roemenië aan de Zwarte Zee. De stad telde in 2002 310.526 inwoners. Het is de belangrijkste stad van de Dobroedzja en de hoofdstad van het district (judet) Constanta.

Constanta is genoemd naar de zuster van keizer Constantijn de Grote die Constantia heette. De keizer stichtte de stad vlak bij een oude Griekse nederzetting Tomi die vooral bekend is geworden als ballingsoord van de Romeinse dichter Ovidius.

Constanta is de voornaamste havenstad van Roemenië. De Europese Unie maakt zich grote zorgen over de veiligheidssituatie in de haven van Constanta. De route van Afghanistan via Constanca is zeer populair bij smokkelaars van cocaïne en heroïne. Nu Roemenië ook bij Europa hoort kun je, zonder binnengrenzen, vanuit Constanta alle kanten op.

In de directe nabijheid van de stad bevinden zich een internationale luchthaven en een aantal veelbezochte badplaatsen waarvan Mamaia de bekendste is.

In de stad zelf vindt u Franse en Turkse invloeden.  De grootste bezienswaardigheden zijn de resorts ten noorden en ten zuiden van de stad, casino’s en de grote Mahmudie Moskee

De belangrijkste resort dichtbij Constanta is Mamaia, het ligt ten noorden van de stad, aan een prachtig 7 km lang strand van fijn zand en aan een meer. Het werd vooral ontworpen voor families met kinderen. U kunt er uw vakantie actief doorbrengen: Duiken en deltavliegen van mei tot oktober. De restaurants, de Bars en nachtclubs zorgen voor levendige avonden. De oude dorpen in de omgeving, de ruïnes van de oude Griekse vesting Histria, en de Donau-Delta zijn goed bereikbaar.

Ten zuiden van Constanta, bevind zich een 50 km fijn gouden strand tot aan de grens met Bulgarije. Hier treft U een een groot aantal Ressorts met poëtische namen van vrouwen en mythische Goden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *