Medias

Medias is naast een belangrijke industriestad ook een aardig vestingstadje. In het centrum staan enkele middeleeuwse torens en muren en een mooie kerkburcht die boven alles uittorent. Combineren met een dagje uit naar Biertan of Sighisoara is mogelijk. Ook is een tocht langs kerkburchten in de streek erg aan te bevelen.

Als je in Medias aankomt kun je het beste gelijk naar de St. Margaretkerk rijden (de 74 meter hoge toren valt gelijk al op). Om de kerkburcht heen staan nog wat mooie gebouwen zoals de districtsbibliotheek tegenover de kerk en het lyceum naast de kerk. De ene straat die vanaf de kerkburcht begint heeft een aardig pleintje, de andere een mooie toren. Kijk in ieder geval even in de kerkburcht en let dan vooral op de banken die omgeklapt kunnen worden zodat iedereen de dominee kan zien tijdens de preek.

Als je extra betaalt kun je ook de 74 meter hoge toren op waar je, naar het schijnt, een prachtig uitzicht hebt. Verder heeft Medias nog een aantal aardige kerken die wel een bezoekje waard zijn, maar niet bijzonder spectaculair zijn. Aan de strada Viitorului nr. 46 is een historisch museumpje, gevestigd in een voormalig klooster.

In de omgeving is meer te zien dan in Medias zelf. Het vestingstadje Sighisoara is een must. Hetzelfde geldt in iets mindere mate voor Biertan, waar je een mooi voorbeeld van een kerkburcht vindt. Mocht je van ramptoerisme houden dan moet je zeker eens kijken in Copsa Mica. In dit stadje is echt alles zwart of in ieder geval donker. De verlaten fabrieksgebouwen en het bouwvallige station maken een troosteloze indruk. Niet verwonderlijk is dat hier vooral de ‘outcast’ van de bevolking woont.

Bezienswaardigheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *