Miercurea Ciuc

Plaatsen > Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc is een klein dorpje in de bergen van Roemenie. Vele kleine, kleurrijke huizen, met in de straten gaslantarens, die wel op elektriciteit werken, zeer romantische cafeetjes en restaurantjes.

Miercurea-Ciuc (Csíkszereda)heeft een bevolking van 50000 inwoners. Tegenwoordig is het een belangrijke industriële stad en een etnische en culturele centrum van de Hongaarse Székelys in de Székely-land.

Miercurea Ciuc heeft een klein park met een soort van vrijheidsbeeld. In dit park worden veel feesten en herdenking gevierd. Wat u eigenlijk niet mag missen is een Roemeense trouwerij. Officieel wordt het huwelijksfeest op Zondag gevierd en dat gebeurd zeer massaal, het mag wat Lei kosten, lijkt het er op.

Men zal uw open instelling en vooral het feit dat u uit een ander land komt en de moeite nam om juist hun plaatsje te bezichtigen, waarderen.

Er is zoveel te zien, zo veel te beleven, niet alleen in dit plaatsje maar ook vlak er bij. Ga in Miercurea Ciuc naar de waterbron met geneeskrachtig water. Neem dan wel een lege fles mee, u kunt het water gratis van de bron halen, dat doen ook vele Roemenen die er op zweren dat dit water zeer geneeskrachtige gaven heeft.

Miercurea Ciuc heeft een overdekte ijsbaan waar zomers en winters ijshockey wedstrijden worden gehouden. Natuurlijk kunt u er ook zelf een baantje gaan trekken. Voor de entree prijs behoeft u het niet te laten want alles lijkt voor ons goedkoop.

Ook een bezoek aan de overdekte warenmarkt is meer dan de moeite waard.

Pagina met bijdragen van Fred Vorstenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *