Skien

Thema’s > Skien in Roemenie

Steeds meer wintersporters kiezen voor een skivakantie in Roemenië. Het aantrekkelijke prijspeil, de gemoedelijke sfeer en de goede sneeuw spelen daarbij ongetwijfeld een grote rol. Het winterseizoen duurt ten minste tot eind februari, of zelfs tot de eerste helft van maart, in Roemenië. Zelfs als het in de winter in de rest van het land niet veel sneeuwt, zijn bergresorts altijd vol met toeristen.

De bergen in Roemenie krijgen in normale winters heel wat sneeuw. Het land heeft een continentaal klimaat met Atlantische invloed. Speciaal het Apuseni Gebergte krijgt regelmatig verse sneeuw omdat dit de eerste barrière is na de Hongaarse vlakte. Het kan reeds beginnen sneeuwen in oktober en zelfs in mei kunnen de hogere bergen nog volop met sneeuw bedekt zijn. De beste periode om te skiën is van januari tot half april.

Enkele van de bekendste bergresorts zijn Sinaia en Poiana Brasov. De skipistes en de andere toeristenattracties in de omgeving zijn de afgelopen decennia enorm ontwikkeld om de perfecte balans te bieden tussen een betaalbare gezinsvriendelijke reisbestemming en een luxe uitjes voor degenen die zich graag een beetje verwennen tijdens vakantie.

Poiana Brasov is hét vakantie-oord voor rijke Roemenen. Het is het meest bekende ski-resort van Roemenië, gelegen 167 km ten noorden van Boekarest nabij de oude stad Brasov in Transylvanië.

Als je moe bent van het skiën en andere wintersporten, zijn de kastelen van Bran of Peles  in de buurt van de berggebieden en je zou altijd een eendaagse reis kunnen plannen om deze twee locaties te bezoeken. Dit zijn enkele van de mooiste kastelen in het land en hun interieur is het behoud van de geest van oude tijden, toen edelen en royalty’s door hun gangen liepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *