Ciorba

Recepten > Ciorba

Ciorba is zure soep. De bekendste vorm is met balletjes, ciorba de perisoare.

Ingredienten

  • 1 wortel
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 selderijknol
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 150 gram mager varkensgehakt
  • 1 eetlepel rijst
  • 1 ei
  • 1-2 tomaten
  • maggi kruidenbouillon (vloeibaar)
  • 1/4 liter zuurkoolnat of sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels olie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Het gehakt vermengen met de rijst en het ei, zou en peper toevoegen.
  2. Vleesballetjes hiervan draaien.
  3. De wortel, de peterselie, de ui en de selderijknol fijnsnijden en in de olie glazig laten worden, dus niet te lang bakken.
  4. Een liter water opzetten en de groentemix met olie toevoegen.
  5. Het geheel 30 minuten gaat laten koken. Voeg dan de vleesballetjes, de gesneden paprika en de tomaten toe. Laat het nog 30 minuten koken.
  6. Nu pas het zuurkoolnat of het citroensap toevoegen en even laten meewarmen. Zout en maggi kruidenbouillon naar smaak toevoegen.
  7. Serveren met Spaanse pepers of met room.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *