Sibiel

Sibiu, vroeger ook wel Hermanstad genoemd, is een middeleeuwse stad in het hart van Roemenië. De stad ligt in het zuiden van Transsylvanië, aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Het is de hoofdstad van het gelijknamige district (judet).

In Sibiu woonden in 2011 137.026 inwoners.

Sibiel is een schilderachtige stad, omringd door beboste bergpieken, een fort diep verborgen in het bos, een mysterieuze tunnel, een schat, een verhaal … dit zijn slechts een paar redenen om Sibiel bezoeken.

Officiële documenten noemen het dorp Sibiel voor het eerst in de 14 e eeuw, terwijl de ouderen zeggen dat het dorp werd opgericht lang in de dagen van de Daciërs. Documenten zeggen ook dat het fort van Salgo – “Splendida” op de Zidul berg dateert uit de 14 e eeuw, terwijl legendes zeggen dat het veel ouder is en dat onder de muren de schat van de Dacisische koning Decebal ligt. “Elke legende heeft een kern van waarheid”dachten velen en door de tijden heen waren er veel schatzoekers die een tunnel probeerden te maken onder de stenen muren van het fort zodat ze toegang zouden krijgen naar de schat. Echter, alle pogingen waren tevergeefs …

De bergen van Sibiel verbergen de overblijfselen van een voormalig middeleeuws fort. De route naar het fort is zwaar, maar het is de moeite waard. Het Sibiel fort is een uitdaging, zowel voor wie houdt van wandelingen als voor wie houdt van legendes en, waarom niet, evengoed voor schatzoekers.

Tegenwoordig werken de meeste van de lokale bevolking in het plattelandstoerisme. Sibiel is de ideale bestemming voor toeristen die op adem willen komen middenin de natuur en voor diegenen die dicht bij de lokale tradities en de rijke culinaire uitspattingen willen zitten.

De bekendste toeristische attractie van het dorp is het Glas Museum ; duizenden toeristen van over de hele wereld gingen u reeds voor. Andere bezienswaardigheden zijn de kerk van de heilige drie-eenheid, en natuurlijk de ambachtelijke werkplaatsen.

In Sibiel kan de lokale bevolking, op verzoek van de toeristen, een “traditionele bruiloft” organiseren. Alle deelnemers vormen de bruiloft stoet. Samen met de bruidegom en zijn ouders, nemen ze de bruid van huis en de bruidsschat die ze kreeg van haar ouders. Na de religieuze ceremonie, komt de bruiloft samen in het dorpshuis waar het feest doorgaat. De hele ceremonie wordt georganiseerd volgens de oude tradities en de gasten worden verwend met heerlijke gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *