Plaatsen > Bacau
Bacau is de belangrijkste stad in de Provincie Bacau in Roemenië. Bacau omvat een landoppervlakte van 41km² en heeft een geschatte bevolking van 210.469.
De stad is gesitueerd in de uitlopers van de Karpaten, en op de Rivier Bistriţa, die ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Bacau sdamenvloeit met de Rivier Siret
Bacau is een stad die bestaat dankzij de aardolie-industrie. In de stad zelf zijn weinig bezienswaardigheden. De stad ligt in heuvelachtig landschap en is de hoofdstad van het judetul Bacau.
Precista is de naam van een kerk en een koninklijke residentie. Deze kerk is gebouwd in 1491 door Alexandru Voda, de zoon van Stefan de Grote (Stefan cel Mare). Het houten gebouw is exemplarisch voor de kerken uit die tijd. De kerk is gerestaureerd in 1641 door Vasile Lupu en in 1854 opnieuw geschilderd door een Griekse priesters van Efeze. Op dezelfde plek zijn de ruïnes te zien van het kasteel waar Alexandru Voda woonde. Het kasteel dateert uit 1481.
De bouw van het Rachitoasa klooster startte in 1697. Ilie Enache Tifescu had de leiding over de bouw bij afwezigheid van de koning. In 1738 werd de kerk door een aardbeving verwoest, maar een jaar later werd het gebouw weer opgebouwd. In 1836 vond er een renovatie plaats door de priester Iacov. De beschermheilige van de kerk is de maagd Maria.
De Minerale bronnen van Slanic Moldova liggen buiten Bacau, maar zijn zeer beroemd. De bronnen werden in 1800 ontdekt en 1832 werd de chemische samenstelling vastgesteld. Tot die tijd werd het water als kuur voor allerlei kwalen aangewend. Tegenwoordig is de oude bron erg populair, niet enkel voor de heilzame werking, maar ook voor het mooie uitzicht op de omringende bergen.