Recepten > Roemeense Cake
Ingrediënten (8 pers.):
- Cake
- 8 eieren
- 7 eetlepel suiker
- 7 eetlepel bloem
- 3 eetlepel cacaopoeder
- 3 eetlepel gemalen walnoten
- 1 theelepel bakpoeder
- Creme:
- 150 gr. (room)boter
- 150 gr. poedersuiker
- 2 theel. koffiepoeder (Nescafé)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 gr.
- Splits 7 eieren en klop de eiwitten stijf met de suiker.
- Voeg de eierdooiers toe en mix zachtjes.
- Voeg bloem (zeef), gemalen walnoten, cacaopoeder en bakpoeder toe en werk door elkaar.
- Giet het mengsel in een ingevette spring- of grote cakevorm (of maak een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat).
- Zet deze in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur.
- Steek een breinaald in de cake als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Laat afkoelen.
- Crème: Meng de boter met de poedersuiker, een eidooier en koffiepoeder en roer alles goed door.
- Smeer dit op de afgekoelde cake.
- Glazuur: Laat de melkchocolade zachtjes smelten (niet koken) met een beetje crème fraiche.
- Laat een beetje afkoelen en smeer over de crème.