Lams braadstuk

Recepten > Lamsbraadstuk (Friptura de miel la tava)

Ingrediënten

  • 1,5kg lamsvlees (van benen),
  • 1-2 eetlepels reuzel,
  • zout,
  • een paar knoflookteentjes

Bereidingswijze

  1. Was en droogt het vlees, zout en laat een half uur intrekken.
  2. Het reuzelvet in een braadslee laten smelten
  3. Schikt het vlees hieraan, giet 2-3 eetlepels water erbij en plaatst in de oven, om te beginnen bij lage temperatuur, dan een oplopende temperatuur.
  4. Wanneer het vlees geroosterd is, plaats het dan op een schotel.
  5. Giet een paar eetlepels water in de braadslee en voeg een paar gehakte knoflookteentjes toe en laat het tot het kookpunt komen in de oven.
  6. Giet het over het braadstuk.
  7. Dien op met Frieten, uien en salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *