Recepten > Roemeense Moussaka
Ingrediënten
- 300 gr half om half gehakt
- 750 gr aardappelen
- 1 ui
- 50 gr olie
- 10 gr boter
- 100 gr tomaten
- 2 eieren
- zout, peper
- paprikapoeder
Bereiding
- Kruid het vlees met zout, peper en paprika-poeder.
- Snijd de ui in stukjes en fruit die samen met het gehakt in de helft van de olie.
- Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en bak die in de resterende olie gaar, maar laat ze niet bruin worden.
- Vet een vuurvaste schaal met boter in en leg er afwisselend aardappelen en vlees in, begin en eindig met een laagje aardappelen.
- Giet de los geklopte eieren hierover en garneer met plakjes tomaat.
- Laat de schotel ± 20 minuten in een middelmatig hete oven gratineren.
- Serveer met stokbrood en tomatensaus.