Rundvleessalade

Recepten > Rundvleessalade

Ingrediënten salade

  • 4-5 aardappels,
  • 1 wortel,
  • 1 peterseliewortel,
  • 1 pastinaak,
  • 1 grote selderiewortel,
  • een handvol groene erwten,
  • 2 groenten in het zuur,
  • 250g rundvleeslendenstuk,
  • zout.

Voor de mayonaise:

  • 1 harde gekookte dooier,
  • 3 verse dooiers,
  • 250g olie,
  • 1 eetlepel mosterd,
  •  eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. U krijgt de beste rundvleessalade door de groenten met het vlees tot soep te koken.
  2. Snijd de aardappels en alle andere groenten in kleine stukjes.
  3. Het zelfde gaat voor het vlees en de groenten in het zuur.
  4. Plaats alles in een kom, voegen de erwten en zout toe en laat rusten terwijl u de mayonaise voorbereidt.
  5. Zeef een hard gekookt ei en doe het in een kom.
  6. Voeg wat olie toe, meng met een lepel, voeg een verse dooier toe
  7. Voeg olie toe, terwijl u onophoudelijk in de zelfde richting roert.
  8. Wanneer de mayonaise begint dik te worden, voegt u een andere verse dooier toe en opnieuw olie, een klein beetje tegelijkertijd.
  9. Doe dit tot alle dooiers en alle olie is toegevoegd.
  10. Voeg dan beetje bij beetje de mosterd toe terwijl u onophoudelijk roert.
  11. Voeg het citroensap toe, opnieuw onophoudelijk roeren.
  12. Voeg 3/4 van de mayonaise aan het mengsel van vlees en groenten toe.
  13. Voeg zout toe indien nodig.
  14. Schik op een opdienschotel.
  15. Maak de salade met een mes glad en behandel dan met de rest van de mayonaise.
  16. Versier met een paar olijven, hard gekookt eiwit, of eiplakken, ingelegde Spaanse pepers, de peterselie, enz. probeer om bloemen of andere ontwerpen te vormen me behulp van deze ingredienten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *