Recepten > Rundvleessalade
Ingrediënten salade
- 4-5 aardappels,
- 1 wortel,
- 1 peterseliewortel,
- 1 pastinaak,
- 1 grote selderiewortel,
- een handvol groene erwten,
- 2 groenten in het zuur,
- 250g rundvleeslendenstuk,
- zout.
Voor de mayonaise:
- 1 harde gekookte dooier,
- 3 verse dooiers,
- 250g olie,
- 1 eetlepel mosterd,
- eetlepel citroensap
Bereidingswijze
- U krijgt de beste rundvleessalade door de groenten met het vlees tot soep te koken.
- Snijd de aardappels en alle andere groenten in kleine stukjes.
- Het zelfde gaat voor het vlees en de groenten in het zuur.
- Plaats alles in een kom, voegen de erwten en zout toe en laat rusten terwijl u de mayonaise voorbereidt.
- Zeef een hard gekookt ei en doe het in een kom.
- Voeg wat olie toe, meng met een lepel, voeg een verse dooier toe
- Voeg olie toe, terwijl u onophoudelijk in de zelfde richting roert.
- Wanneer de mayonaise begint dik te worden, voegt u een andere verse dooier toe en opnieuw olie, een klein beetje tegelijkertijd.
- Doe dit tot alle dooiers en alle olie is toegevoegd.
- Voeg dan beetje bij beetje de mosterd toe terwijl u onophoudelijk roert.
- Voeg het citroensap toe, opnieuw onophoudelijk roeren.
- Voeg 3/4 van de mayonaise aan het mengsel van vlees en groenten toe.
- Voeg zout toe indien nodig.
- Schik op een opdienschotel.
- Maak de salade met een mes glad en behandel dan met de rest van de mayonaise.
- Versier met een paar olijven, hard gekookt eiwit, of eiplakken, ingelegde Spaanse pepers, de peterselie, enz. probeer om bloemen of andere ontwerpen te vormen me behulp van deze ingredienten.